Ce ărinți nu știu acest lucru: rufele trebuie spălate, mâncarea pregătită, un telefon important trebuie de mult dat – și micuțul familiei țipă: „Joacă-te cu mine!“

Părinții se simt adesea striviți între sarcinile lor zilnice și dorința de a se juca cu propriul copil. Copiii nu știu diferența dintre obligații și distracție, care este tipică pentru lumea adulților. Pentru ei, totul poate fi interesant și parte a unui joc – realizarea unui puzzle, bălăcirea într-o baltă, punerea mesei și mult alte munci casnice. Joaca și învățatul sunt două fețe ale aceleiași medalie pentru copii.

Joaca este o nevoie primară a copiilor și la fel de importantă pentru dezvoltarea acestora ca și dormitul, mâncatul și băutul. Prin joacă, copiii își dezvoltă capacitățile emoționale, intelectuale și fizice, și acest lucru este valabil pentru orice copil. Joaca este sănătoasă și cea mai bună stimulare pentru copilul dvs. Căci prin joacă copiii își caută exact acele provocări de care au nevoie pentru a se dezvolta. Prin joacă copii învață să cunoască lumea, își dezvoltă competențe sociale, află cum funcționează lucrurile, la ce sunt folosite și ce scop au.

Prin joacă copilul se descoperă pe sine însuși, își dezvoltă mândria și stima de sine și își descoperă limitele. Prin joacă copilul își dezvoltă, exersează și fixează capacitățile de bază, dexteritățile și cunoștinețele din cele mai diverse domenii de dezvoltare.

Indiferent de vârsta copilului dvs.: Găsiți-vă întotdeauna timp pentru a vă juca cu el și intrați în jocul copilului dvs. Fiecare este diferit și are propriul mod de a se lăsa prin în joaca propriului copil. Anumiți părinți se joacă cu plăcere, câțiva alții pur și simplu nu au timp. Însă indiferent de aceasta: trebuie să aveți întotdeauna pregătite programe sau idei de joacă pentru copilul dvs. Copilul dvs. este plin de idei proprii. Nu trebuie decât să intrați în jocul copilului dvs.

Lăsați-l să preia conducerea și fiți un simplu participant destoinic la joc. Și: Mai puțin este adesea mai mult! Copilul se bucură mai mult dacă vă jucați puțin cu el, însă concentrați la maxim, decât dacă sunteți pe jumătate absent.

De joacă împreună profită atât copilul cât ȘI dvs. Prin joacă aveți șansa de a trăi ceva împreună, de a face schimb de idei și de a împărtăși entuziasm și bucurie.